Joulu lähestyy ja tänä vuonna nalleperhe haluaa kattaa joulupöydän. Huomenna on tarkoitus nukkekotikurssilla tehdä jouluruokia ja tietysti laatikkoruokiin tarvitaan vuokia.Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Siirappipurkissa on korkki, joka erehdyttävästi muistuttaa uunikokkivuokaa. Meillä siirapin kulutus on aika minimaalista, joten en viitsi ostaa purkkikaupalla siirappia vain saadakseni vuokia. Yksi korkki kotoa löytyi ja siirappikin oli jo mennyt vanhaksi, joten jouti roskiin ja korkki tietysti talteen.

Otin jäljennösmassalla jäljennöksen ensin korkista ja sen jälkeen laitoin muottiin Fimoa, jossa oli valkoista ja vähän jotain vaaleanruskeaa sekotettuna. Vertasin väriä omiin 1:1 vuokiini ja aika hyvin täsmäsi. Sitten laitoin massan muottiin, muotoilin sisäosan ja irrotin varovasti (mikä olikin aika haastavaa) ja sen jälkeen uuniin kovettumaan. Kovettumisen jälkeen hioin vielä reunoja. Sisäosan muodolla ei tässä ole niin väliä, koska on tarkoitus tehdä Fimosta laatikkoruokia vuokien sisään. Nämä vuoat voi sitten uudelleenkin laittaa uuniin, kun tekee laatikkoruokia, mikä ei onnistu muovikorkilla.