Nukkekoti- ja askarteblogien kautta olen löytänyt yhä enemmän monenlaisiin sisustusblogeihin ja itseänikin on selvästi puraissut sisustuskärpänen. Tuntuu, että kotona koko ajan katselen ympärilleni ja mietin, mitä millekin nurkkaukselle voisi taas tehdä. Sain kyllä vinkin, että voisin vaan keskittyä nukkekotien sisustukseen, heh, heh. Tulisi ainakin halvemmaksi. No ei ne sisustusratkaisut aina niin paljon rahaa vaadi. Viime aikoina on maalisuti viuhunut aika vinhaan tahtiin. Melko valkoinen on sisustusmakuni ainakin tällä hetkellä ja valkoista maalia on jo kulunut aika paljon. Olen kylläkin lisännyt valkoiseen maaliin ripauksen ruskeaa, ettei tulisi ihan vitivalkoista. Ja koska ryhdyn tuumasta toimeen melkoisella vauhdilla, kun saan inspiraation, niin en sitten juuri koskaan muista ottaa kuvaa tavarasta ennen tuunausta.

Photobucket

Puisia laatikoita ei ole koskaan liikaa. Nämä laatikot olen joskus ostanut Piirongista ja niissä ei ollut oikein mitään väriä eikä koristekuviokaan oikein näkynyt. Maalasin ne ensin ruskealla taitetulla valkoisella ja annoin maalin kuivua hyvin. Sen jälkeen tuputin ruskeaa maalia koristekuvion päälle ja märällä liinalla pyyhin pinnan, niin että maali jäi vain koristekuvion uriin.

Photobucket

Nämä ruukunsuojat olivat vaaleanruskeita eikä värisävy tuntunut oikein sopivan mihinkään, joten ne saivat uuden pinnan.

Photobucket

Tämän metallipurkin ostin sisustuskaupasta. Se oli mustanharmaa väriltään ja moni olisi varmaan tykännyt siitä sellaisenaan, mutta meille se ei sopinut, joten taas maalia pintaan. Parin maalikerroksen jälkeen liimasin yläreunaan valkoista puuvillapitsiä ja maalasin senkin vielä pariin kertaan.

Photobucket

Näistä purkeista on kuva jo aiemminkin. Yritin löytää sopivaa väriä noihin kansiin. Ensin ne olivat valkoiset, mutta eivät sitten sopineetkaan purkkien värin kanssa. Sekoittelin sitten uuden värin roosasta ja ruskeasta ja nyt kannen väri on samaa sävyä kukkien kanssa. Sopii huomattavasti paremmin.

Photobucket

Rottinginvärinen kukkateline myös vaihtoi väriä. On muuten aika hankala maalattava, niin paljon pikku koloja.

Photobucket

Ja tässä vinkki vanhojen pitsiliinojen uusiokäytöstä. En varsinaisesti ole mikään pitsiliinojen ystävä, mutta niitä on kaappiin kertynyt jonkinmoinen pino isoäitini jäämistöstä. Olenkin yrittänyt keksiä niille jotain käyttöä ja tässä yksi niistä. Vanha tummunut mäntypuinen tarjotin on ensin maalattu pariin kertaan ja sen jälkeen pitsiliina on liimattu sisäpintaan, jonka jälkeen vielä tuputtamalla pari maalikerrosta lisää. Ja siinä liina on ja pysyy. Samalla tekniikalla reunaan on liimattu ja maalattu pitsiä. Eikä pitsiliinat vähentyneet yhtään, koska sain äidiltäni niitä taas pinon lisää :-)

Photobucket

Eikä ne tuunattavat tähän lopu. Käydessäni Tiimarissa en voinut kävellä hyllyn ohi, jossa myytiin puoleen hintaan puisia laatikoita ja kehyksiä. Nämäkin saavat vielä uuden pinnan.