Loppukesästä innostuin käymään muutamassa huutokaupassa. Aika mielenkiintoisia tuttavuuksia. Viimeksi olen huutokaupassa käynyt joskus 90-luvun alussa, mutta samanlaisiahan ne ovat edelleen. Kaksi huutokaupoista oli kauppiaiden itsensä järjestämiä ja yksi oli maaseudulla, kun ison talon emäntä oli lähtenyt autuaammille maille. Varsinkin tuo maalla ollut tapahtuma oli kyllä näkemisen arvoinen. Väkeä oli aivan valtavasti, pelto täynnä autoja, ainakin kaikki lähiseudun asukkaat olivat tulleet ihmettelemään, mitä täältä löytyisi. Tosin yksi vanhempi mieshenkilö jo mennessäni valisti minua, että siellä ei ole mitään, mitä ihminen tarvitsee. No noinkin voisi kyllä sanoa, mutta kun kaikki aitat ja ladot oli tyhjennetty, niin tavaraa oli kyllä paljon, ostettavaa vähemmän. Ihan huumassa kuitenkin ihmiset huusivat joka laudan pätkän ja hinnatkin kipusivat varsin korkeiksi monessa tavarassa. Jopa ammattimeklarikin oli ihmeissään, kun joku huusi vanhan valkoisen (siis joskus ollut valkoinen) keinonahkasohvan. Hän oli etukäteen arvellut, että ainakaan sitä ei kukaan huoli. Oma saldoni oli aika vähäinen, ostin muutamia vanhoja pitsilakanoita, jotka kyllä ovat upeita. Yhtä laatikollista pikkupöytääkin himoitsin, mutta hinta nousi niin korkealle, että luovutin.

Kaksi muuta huutokauppaa ovatkin olleet toisenlaisia ja niissä on ollut hyvin valikoitua vanhaa tavaraa, ei mitään roinaa. Hinnatkin ovat pysyneet hyvin kohtuullisina ja välillä kauppias on ihan tyrkyttänyt jotain huonekaluja edulliseen hintaan. Niistä olenkin tehnyt muutamia ostoksia kuten nämä kauniit vanhat lasimaljat:

Photobucket

Kannellinen kristallipurkki:

Photobucket

Vanha avainkaappi, jonka jo maalasin antiikinvalkoiseksi ja tein siitä korukaapin:

Photobucket

sekä viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä senkki 1930-luvulta:

Photobucket

Senkki on nyt "koekäytössä" eteisessämme. Ensin se näytti aika suurelta, mutta silmä tottui nopeasti. Senkki on kauppiaan mukaan juuri hyvin puhdistettu kaikista vanhoista käsittelyistä ja se on ihan kaunis näinkin, mutta kuitenkin haluaisin maalata sen valkoiseksi. Ei ihan vitivalkoiseksi, vaan jotain murrettua valkoista. Pitää vielä ottaa selvää, millaisella maalilla se pitäisi maalata, etten sitä ihan pilaisi.