Eilen suuntasimme Nasun kanssa Forssaan Wanhanajan Lelumarkkinoille. Sinnehän täytyy jokaisen nukkekotiharrastajan ihan välttämättä päästä. Meidänhän ei oikeastaan pitänyt mitään erityisempää ostaa, mutta miten sitten kävikään :-)

Näistä ostoksista on jo aika moni käynyt tuunauksen läpi. Kun purin tavaroita keittön pöydälle ja sattumalta maalisuti ja maalipurkki olivat aika lähellä, niin ei muuta kuin hihat heilumaan. Piti vaan tehdä pohjamaalaus, mutta lopulta aika moni tavara sai neljä maalikerrosta ja välillä hiontaa. Ensin valkoinen kerros, sitten ruskeaa maalia ja lopuksi vielä kaksi valkoista kerrosta. Kaikki puiset huonekalut olivat siis puuvalmiita ja kehykset olivat alunperin kullanvärisiä. Kehyksistä on tarkoitus tehdä peilejä ja laatikotkin vielä kaipaavat vetimiä.

Valkoinen kaunis kukkiva ruusu on ostettu Katilta. Ostin myös muutaman Katin kukkakitin, jotka saan toivottavasti joskus tehtyä. Kukan vieressä on hymypoikapatsas, Mirkan tekemä. Pitihän sellainenkin saada, kun kotona omassa hyllyssäkin sellainen on. Vanhempi poikani sen sai yläasteaikoinaan. Vielä hän ei ole sitä halunnut omaan hyllyynsä. Hymypojan vieressä on upea käsintehty lasimaljakko Doloreksesta.

Pikkuruiset pyykkipojat ovat ihan ihquja, nekin Mirkalta. Puulastat ostin Turun Flikoilta.

Kauniita lasiesineitä.

 

Ihan ehdottomasti paras ostos oli tämä ihana Hannan tekemä papukaija. Hanna on tehnyt upeita paljon värikkäämpiäkin papukaijoja, mutta tämä valkoinen jotenkin puhutteli vaatimattomuudessaan. Ulkonäkö kylläkin pettää, aika räväkältä tyypiltä vaikuttaa. Häkkikin jo olisi valmiina, mutta vielä ei ole varmaa, suostuuko tämä herra siellä asustelemaan.

Nam!! Tulee ihan nälkä, kun katsoo tuota herkullista uunilohta parsakaalin kera. Nyt en kyllä muista, kuka oli tekijä, mutta taitavaa työtä joka tapauksessa. Edit: tekijähän on tietysti Susanna !! Ja leipälaatikko myös Susannalta :-)

Näistä kuvista on varmaan jo aika helppo päätellä, että olen ihan hurahtanut tuollaiseen valkoiseen kuluneeseen sisustustyyliin, sekä 1:1, että 1:12 maailmassa. Minijuttuihin nyt kelpaa vain sellainen, mitä voisin hankkia ihan omaan kotiinkin. No, papukaijaa en kuitenkaan ole hankkimassa. Aikoinaan kyllä nuorena tyttönä minulla oli kaksi undulaattia, Tatu ja Roosa.

Muutakin tavaraa markkinoilla oli tarjolla, mutta niistä seuraavalla kerralla. Ja heh, annoin siellä sitten haastattelunkin johonkin paikallislehteen. Pääsipä reportteri yllättämään. Mitähän mahdoin höpistä??

Olipa siis taas oikein mukavaa ja vielä lämpimät kiitokset mukavalle matkaseuralle Nasulle ja  järjestäjille Marialle ja Esalle !!